جراحی بینی ترمیمی
جراحی بینی ترمیمی بعد از جراحی اولیه بینی و به منظور برطرف کردن مشکلاتی که در جراحی اولیه بینی بوجود آمده است و یا به هر دلیل دیگری (سلامتی یا زیبایی)که بیمار از جراحی بینی خود رضایت نداشته باشد انجام می شود.
این امکان وجود دارد که جراح در حین جراحی متوجه برخی نکات ریز نشود و یا بی توجهی کند و سبب شود بیمار از نتیجه عمل راضی نباشد .در این صورت بیمار تصمیم می گیرد که برای رفع نواقص بوجود آمده اقدام به جراحی بینی ترمیمی نماید .
هدف از جراحی بینی ترمیمی
در جراحی بینی استخوانی یا گوشتی اولیه ممکن است مشکلاتی از قبیل کجی بینی و انحراف بینی ایجاد شود و یا بافت بینی بیش از حد برداشته شده باشد که فرو رفتگی ای را در قسمت پشت و دیواره بینی ایجاد نماید و همچنین ممکن است بینی زیادی سربالا شده باشد که خوشاید بیمار نباشد و بیمار مجبور شود برای رفع آنها جراحی بینی ترمیمی انجام دهد .گاهی اوقات هم ممکن است پس از جراحی بینی ،قوز بینی به طور کامل از بین نرفته باشد که در اینصورت با جراحی ترمیمی بینی می توان این قوز را به طور کامل از بین برد.
هزینه جراحی بینی ترمیمی
گاهی ممکن است هزینه جراحی بینی ترمیمی گرانتر از جراحی اولیه بینی باشد و دلیل آن هم این است که جراحی بینی ترمیمی،سخت تر و پیچیده تر از جراحی اولیه بینی است و باید در آن ایراداتی که در جراحی اولیه بوجود امده است را به طور کامل ترمیم کرد که نیاز به مهارت بسیار بالایی دارد چون بینی پس از جراحی اولیه بسیار حساس و آسیب پذیر شده است .
زمان مناسب برای جراحی بینی ترمیمی
برخی از جراحان توصیه می کنند که جراحی بینی ترمیمی باید حداقل یک سال پس از جراحی اولیه بینی انجام شود.چون زود تر از این زمان ممکن است عوارضی برای بیمار بوجود بیاید که قابل جبران نباشد چون در طول این یک سال بینی ای که برای بار اول جراحی شده در حال ترمیم و خونرسانی به پوست است اما جراحی بینی ترمیمی در طول این یک سال ممکن است باعث مختل شدن خونرسانی و ترمیم بافت ها شود.
بعد از سپری شدن یک سال از جراحی اولیه بینی تورم بینی از بین می رود و زخم و اسکارهای داخل بینی تا حد زیادی بهبود می یابد .بنابراین جراحی بینی ترمیمی اگر در طول این یک سال انجام شود ،تورم بینی سبب می شود مشکلات دیگر بینی تشخیص داده نشود.
اقدامات قبل از جراحی بینی ترمیمی
قبل از جراحی بینی اولیه باید از بینی بیمار عکسبرداری های لازم انجام شود و در صورتیکه پس از جراحی اولیه بینی ،بیمار مشکل تنفسی داشته باشد ،جراح به بیمار توصیه می کند که عکس برداری های سی تی اسکن بینی و سینوس ها و آندوسکوپی بینی را انجام دهد .اما اگر بیمار مشکل تنفسی نداشته باشد ،عکسبرداری معمولی برای مشخص شدن نواقص بینی انجام می شود.گاهی ممکن است برای جراحی بینی ثانویه ،بیمار بیهوش شود که در اینصورت باید بیمار آزمایش های قبل از جراحی را انجام دهد.حتما نباید جراحی بینی ترمیمی را نزد جراح اولیه بینی خود انجام دهید ولی در صورتیکه به جراح دیگری مراجعه کردید حتما باید اطلاعات جراح قبلی حود را در اختیار او بگذارید.
اهمیت پوست بینی در جراحی بینی ثانویه
هنگام جراحی بینی ،جراح برش هایی را در پوست بینی ایجاد می کند .این برش ها در جراحی بینی ترمیمی هم باید انجام شود. اما این بار جراح باید نهایت دقت را در ایجاد برش ها به کار ببرد تا هیچ گونه صدمه ای متوجه بینی بیمار نشود چون پوست بینی به علت برش هایی که در جراحی اولیه روی بینی انجام شده بسیار حساس شده است .همچنین اگر در جراحی اولیه پوست بینی آسیب دیده باشد جراحی بینی ترمیمی خیلی سخت می شود و حما باید برای این کار نزد جراح بینی با تجربه و حاذق بروید.
کاندیدای مناسب جراحی بینی ترمیمی
کسانی که در جراحی بینی گوشتی یا استخوانی اولیه نوک بینی شان افتادگی پیدا کرده است و یا برآمدگی بینی شان به طور کامل از بین نرفته است و یا انحراف تیغه بینی شان به خاطر بی توجهی بیمار از بین نرفته است می توانند اقدام به جراحی بینی ثانویه کنند. همچنین کسانی که در جراحی اولیه تقارن بینی شان به هم خورده و مشکلات تنفسی و خشکی بینی پیدا کرده اند می توانند برای جراحی بینی ترمیمی اقدام کنند.افرادی هم هستند که به دلیل اینکه بافت بینی شان در پشت یا دیواره بینی بیش از حد برداشته شده است بینی شان فرورفتگی هایی پیدا کرده است و برای برطرف کردن این فرورفتگی ها باید جراحی بینی ترمیمی انجام دهند.
چه زمانی جراحی بینی ترمیمی غیر ممکن است؟
جراحی بینی ترمیمی زمانی مشکل می شود که پوست بینی بیمار در حین جراحی اولیه و یا بعد از جراحی آسیب دیده و نازک شده باشد .حتی گاهی ممکن است پوست بینی به قدری صدمه دیده باشد که جراحی بینی ترمیمی را غیر ممکن کند.
پزشک مناسب برای جراحی بینی ترمیمی
در جراحی بینی هم مثل هر جراحی دیگری احتمال خطا و اشتباه غیر عمد وجود دارد بنابراین جراح باید تا جای ممکن در کارش دقت داشته باشد تا بینی بیمار چه از لحاظ عملکرد و چه از لحاظ زیبایی دچار مشکل نشود چون کاهی ممکن است این خطاها سبب شوند که بیمار مجبور باشد جراحی بینی ترمیمی انجام دهد .متاسفانه گاهی این خطاها به قدری شدید است و پوست بینی بیمار به قدری آسیب دیده می بینید و نازک می شود که حتی جراحی بینی ترمیمی هم برای او غیر ممکن می شود.بنابراین باید در انتخاب جراح خوب تحقیقات لازم را انجام داد چون هر چه جراح حاذق تر و باتجربه تر باشد احتمال خطا در کار او کاهش می یابد.
اگر بینی بیمار بعد عمل ایراد جزئی پیدا کرد بهتر است این ایراد توسط همان پزشکی برطرف شود که برای بار اول بینی شما راعمل کرده است.اما اگر بینی در حین عمل ایرادات شدید و قابل توجه داشت بهتر است با پزشک دیگری مشورت کنید چون باید بیماری که می خواهد جراحی بینی ترمیمی انجام دهد باید بسیار با تجربه و ماهر باشد چون جراحی بینی ثانویه کار بیسار حساسی است چون در این حالت جراح باید هم ایرادات ایجاد شده در جراحی قبلی را برطرف کند و هم قسمت تخریب دیده و آسیب دبده بینی را نیز ترمیم کند.
منبع:http://drnajafbeygi.com/%d8%ac%d8%b1%d8%a7%d8%ad%db%8c-%d8%a8%db%8c%d9%86%db%8c-%d8%aa%d8%b1%d9%85%db%8c%d9%85%db%8c/