جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی:معمولا افرادی که بینی استخوانی داشته اند و اقدام به جراحی بینی استخوانی خود کرده اند ،از نتیجه جراحی بینی استخوانی خود راضی بوده اند.بینی استخوانی بینی هایی را شامل می شود که دارای قوز استخوانی و محکم و برآمدگی روی بینی هستند.
معمولا بینی استخوانی به شکل قوزدار و عقابی است و پوستش نازک است و فرم آن خم و زاویه دار می باشد.این نوع بینی در زیبایی فرد اختلال ایجاد می کند و ممکن است در اعتماد به نفس وی تاثیر منفی بگذارد. و همین فرد انگیزه ای برای افراد می شود تا اقدام به جراحی بینی استخوانی بکنند. در جراحی بینی استخوانی ،جراح برای اینکه بتواند قوز روی بینی را برطرف کند ،یکی از روش های جراحی باز یا بسته را روی یبنی بیمار انجام می دهد.به اعتقاد خیلی ،جراحی بینی استخوانی نسبت به بینی های گوشتی نتیجه بهتری دارد و معمولا افراد از نتیجه آن راضی هستند.
جراحی بینی استخوانی به افراد کمک می کند تا بر آمدگی هایی که روی بینی آنها وجود دارد در حین جراحی بینی استخوانی برطرف شود و به متناسب شدن بینی کمک می کند که سبب بالار فتن زیبایی افراد شده و اعتماد به نفس آنان را ارتقا می بخشد.همچنین بعد از جراحی بینی استخوانی ،میزان کبودی و ورم ناشی از جراحی ، نسبت به بینی های گوشتی کمتر می باشد .
دلایل ایجاد قوز روی بینی
عوامل زیادی هستند که سبب ایجاد قوز روی بینی های استخوانی می شود .از مهمترین این عوامل می توان به وراثت اشاره کرد.از عوامل دیگر می توان به شکستگی ،ضربه وارد شدن به بینی و رشد بیش از حد غضروف و استخوان بینی اشاره کرد.اگر بینی فردی در دوره نوجوانی دچار آسیب شده باشد ،دراینصورت غضروف بینی این شخص بیش از حد رشد کرده و استخوان بینی بزرگتر از حد نرمال شود.این رشد غیر عادی استخوان تاثیر نامطلوبی روی چهره و اعتماد به نفس فرد می گذارد که در این صورت می توان با جراحی بینی استخوانی این مشکل را برطرف نمود.
ویژگی های بینی استخوانی
از مهمترین ویژگی های بینی استخوانی، می توان به غضروف های سفت با استخوان های محکم و پوست نازک اشاره کرد.
روشهای جراحی بینی استخوانی
جراحی بینی استخوانی را هم می توان به روش بی حسی موضعی و هم به روش بیهوشی عمومی انجام داد. درجراحی بینی استخوانی روش های مختلفی جهت کاهش پهنای استخوان بینی انجام می شود .مثلا در یکی از روش ها که بیشتر از سایرز روش ها هم رواج دارد ، استخوان های جانبی بینی را می برند و به سمت داخل بینی هل می دهند .که در اینصورت انجام عمل به روش بسته انجام می شود . فردی که این عمل را انجان داده باید حداقل یک تا سه هفته بعد جراحی بینی از اسپلینت بینی استفاده نماید.در هفته اول بعد جراحی بینی استخوانی ،رو ی صورت بیمار کبودی و ورم ایجاد می شود که به مرور با توصیه های پزشک برطرف می شود و پس از یک الی سه ماه نتیجه نهایی روی بینی اشکار می شود.
جراحی بینی استخوانی به روش بسته
در جراحی بینی استخوانی به روش بسته که مدت زیادی است پزشکان از این روش استفاده می کنند ، تمام برش ها از داخل بینی انجام می شود و هیچ برشی روی بینی بیمار انجام نمی شود که همین پیدا نبودن آثار برش روی بینی از مزایای جراحی بینی به روش بسته می باشد و طرفداران خاص خود را دارد .اما عیبی که این روش دارد اینست که در این روش جراح مستقیما نمی تواند داخل بینی را ببینید .بنابراین از این روش بهتر است برای بینی هایی استفاده شود که مشکلات جزئی دارند.ولی در بینی ای که دارای مشکلات پیچیده است نمی توان از این روش درمانی استفاده کرد.
جراحی بینی استخوانی به روش باز
روش دیگری که از آن برای جراحی بینی استخوانی استفاده می شود ،روش باز می باشد. در این روش جراحی بینی استخوانی ، روی بینی را کاملا به سمت بالا می رانند تا جراح بتواند مستقیما داخل بینی را ببیند .در این روش جراحی بینی استخوانی روی پوست بینی برش ایجاد می شود و بعد عمل کبودی و تورم بیشتر ی روس صورت بیمار انجام می شود .اما مزیتی که این روش دارد اینست که چون جراح مستقیما می تواند داخل بینی را ببیند باعث می شود بتواند کار دلخواه را روی بینی انجام دهد که باعث بهتر شدن نتیجه جراحی می شود .البته این که کدام یک از این دو روش باز یا بسته برای بینی بیمار اسفاده شود به نظر پزشک و سلیقه بیمار بستگی دارد.
مدت زمان انجام جراحی بینی استخوانی
زمانی که صرف انجام عمل جراحی بینی استخوانی می شود بستگی به این دارد که جراح تا چه حد بخواهد روی بینی بیمار تغییرات ایجاد کند ولی معمولا به طور میانگین این زمان یک الی سه ساعت طول می کشد .پس از جراحی بینی استخوانی ،نیاز نیست که بیمار بستری شود و می تواند در صورتی که مشکل خاصی نداشته باشد با نظر پزشک مرخص شود.
اقدامات لازم بعد از جراحی بینی استخوانی
بعد ازجراحی بینی استخوانی بیمار نباید بینی اش را خم کند و تا دو هفته پس از عمل باید در هنگام دراز کشیدن از چندین بالش برای زیر سر خود استفاده کند تا ارتفاع سر بالاتر از سطح بدن قرار گیرد. و برای اینکه بعد جراحی بینی استخوانی ،بینی بیمار دچار خونریزی نشود ،نباشد سر خم شود و فعالیت های سنگین نباید انجام دهد.
بعد از جراحی بینی استخوانی ، بیمار باید مراقب باشد ،هیچگونه ضربه و آسیبی به بینی اش وارد نشود . و تا یک هفته بعد عمل از راه بینی نفس نکشد و این کاررا از راه دهان انجام دهد .چون در صورت نفس کشیدن از راه بینی ،تورم بینی تشدید می شود.همچنین برای کاهش ورم و کبودی بعد از عمل به مدت دو رو ز از کمپرس یخ استفاده کنید و مراقب پانسمان بینی خود باشید و در صورتی که شل شد حتما نزد پزشکتان بروید و باید به مدت دو ماه بعد عمل در برابر گرما و سرمای شدید قرار نگیرید .در این مدت نباید بینی خود را بخوارانید چون سبب خونریزی ،عفونت و تغییر دادن شکل بینی می شود.جراحی بینی سبب می شود پوست بینی نازک تر از قبل شود به همین دلیل نباید مستقیما در برابر نور خورشید قرار بگیرید و حتما باید از کرم ضد آفتاب مناسب استفاده کنید.
منبع:http://drnajafbeygi.com/%d8%ac%d8%b1%d8%a7%d8%ad%db%8c-%d8%a8%db%8c%d9%86%db%8c-%d8%a7%d8%b3%d8%aa%d8%ae%d9%88%d8%a7%d9%86%db%8c/